Székelyföld kulturális havilap - Hargita Kiadó

utolsó lapszámaink: 2018 - December
2018 - November
2018 - Október
archívum ...

legújabb könyveink: Kisné Portik Irén – Szépanyám szőtte, dédanyám varrta és hímezte
Ferenczes István – Arhezi/Ergézi
Petőfi Sándor – A helység kalapácsa
az összes könyveink ...

Székely Könyvtár:

Arcképcsarnok: Erdélyi magyar írók arcképcsarnoka

Aktuális rendezvények: 2016, március 4

bejelentkezés:

Online előfizetőink a lap teljes tartalmát olvashatják! Előfizetés!

kereső:
Általános keresés. Pontosabb keresésért kattintson ide!

Moldvai Magyarság: Kulturális havilap

partnereink:

2017 - December
Juhász Róbert

Versek

SMS

 

Az életemben két állandó dolog volt: te és az a régi fürdőszobaszekrény. Azt mondjuk otthagytam neked, mikor legutóbb elköltöztem.

 

Minden ajtaján tükrök figyeltek, több szögből is láthattam, ahogy kitárt karokkal ülsz a padon. A hátsó támla, mintha átszúrta volna mellkasodat.

 

Egyik hónaljadon be, a másikon ki, akár egy krisztusi csocsóbábu. Nem én rángattam a kart. Csak álltam mögötted, s a hajadba túrtam.

 

Kurkásztalak. Számba vettem közös életünk tetveit. Ropogtattam őket fogam alatt. Felváltva. Ropp, szeret, ropp, nem szeret, ropp, szeret.      

 

Aztán neon pink festékkel befújtam emlékeink farakásának tetejét. Nem tudom, miért gondoltam, ez majd visszatartja a feledés tolvaját.

 

Pedig Egy üzenetet akartam csak küldeni neked. Pár karakterrel hosszabb lett. Törölnék, de fogalmam sincs, melyik szó volt felesleges.

 

DERENGÉS

 

Sárgán villogok. Tükör tekintetem indulni készül. A jármű jeges ablakain elcsúszó házak közül a Nap néha rám lő. Hunyorgok, mint az indiános regényekben a hős, aki a tűznél ülő rézbőrűeket lesi és nem szeretné, ha a retináján felvillanó láng elárulná.

Rád vetítem a sugarakat. Csak mert édes vagy. Ez a hajnal olyan ragyogó, hogy eszembe jut, amit a fényszennyezésről olvastam. Erősen megzavarja a repülő rovarokat és vonuló madarakat is. Sőt az éjszakai életmódot élő állatok táplálékszerzésében is problémákat okoz.

Téged is felkavar. Meg vagyok győződve róla, hogy vámpírnak születtél. Ezt bizonyítja a világosságra sötétedő szemüveged is. Aztán, mikor azt levetted, egy éjszakás nővér fáradt, vérágas szemei, és néhány lopott szarkaláb nézett rám.

Én csendben szégyelltem magamat, hogy megint elhamarkodottan ítélkeztem, te pedig óvatosan átöleltél, s finoman eresztetted szemfogaidból a véralvadásgátlót, meleg, lüktető nyakamba.

 
.: tartalomjegyzék